latinica  ћирилица
23/08/2017 |  10:52 | Аутор: РТРС

Кришто: Од Звиздићеве смјене важнији Упитник и Изборни закон

Предсједавајућа Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Борјана Кришто сматра да није добро рјешење да се сада подноси иницијатива за смјену предсједавајућег Савјета министара Дениса Звиздића, јер има много важнијих ствари које треба урадити, попут одговора на упитник Европске комисије и измјена Изборног закона БиХ.
Борјана Кришто - Фото: РТРС
Борјана КриштоФото: РТРС

- Мислим да неће доћи до гласања о смјени Дениса Звиздића, нити ће ХДЗ БиХ подржавати било какве приједлоге који у овом тренутку нису у интересу народа и БиХ - рекла је Кришто, која је и потпредсједник ХДЗ БиХ.

Она је истакла да сваки посланик, као и политика, имају право да подносе било какве иницијативе, па и оне које се односе на смјену предсједавајућег Савјета министара.

- То свакако није добро, јер имамо много важних ствари које треба да радимо, попут одговора на упитник Европске комисије и оних које је неопходно учинити у овом тренутку у БиХ - рекла је Кришто за Независне новине.

Говорећи о измјенама Изборног закона, она је навела да се овај закон неће наћи на дневном реду сједнице заказане за 7. септембар јер Дом народа БиХ још није унио неке измјене које су потребне, те приједлог није дошао у Представничкли дом.

Кришто је истакла да ће ХДЗ БиХ и клуб ове странке имати исти став који је имао од самог почетка када је ријеч о акцизама, те да ће се и према том питању односити на исти начин уколико се нађе на дневном реду.

- И не само о том питању, него и о питању свих других битних ствари, као што су одговори на упитник, рјешавање питања Изборног закона БиХ, учинићемо да овај наредни период до избора буде конструктиван и да заиста, уклико је то могуће, постигнемо договор о битним питањима - рекла је Кришто.

Извор: СРНА