latinica  ћирилица
20/08/2017 |  13:23 | Аутор: РТРС

Осуђен градоначелник Прилепа

Основни суд у Прилепу изрекао је градоначелнику Прилепа Марјану Ристеском условну казну затвора од три мјесеца и новчану од 600 евра јер није осигурао општинску зграду.
Прилеп - Фото: илустрација
ПрилепФото: илустрација

Ристески је обавезан и да на име накнаде штете општини Прилеп исплати готово 3.900 евра.

Суд у Прилепу пресуду је донио прије неколико дана по кривичној пријави адвоката Жарка Стевановског из Прилепа, јавили су локални медији.

Адвокат је медијима рекао да се пријава базира на штети изазваној на општинској згради током трајања протеста "шарена револуција".

"Тада је градоначелник говорио локалним медијима да је штета енормно висока, због чега смо ми повели поступак за утврђивање њене висине коју су утврдили вјештаци, али и дошли до сазнања да градоначелник зграду није осигурао", појаснио је Стевановски.

Адвокат Стевановски је против градоначелника Ристеског поднио још пет кривичних пријава.

Основни суд у Кавадрцима протекле седмице изрекао је предсједнику општине Александру Панову два мјесеца затвора и 400 евра казне због подмићивања бирача током парламетнарних избора у децемру прошле године.

Панов је за гласове странци ВМРО-ДПМНЕ обећавао по 15 евра.

Ристески и Панов су градоначелници изабрани са листе ВМРО-ДПМНЕ.

Странка на власти СДСМ у данашњем саопштењу навела је да су судске пресуде против Ристеског и Панова први институционално потврђени докази о деценијском криминалном, коруптивном и расипничком владању ВМРО-ДПМНЕ на свим нивоима власти.

Извор: Срна