latinica  ћирилица
20/08/2017 |  09:42 ⇒ 20:29 | Аутор: РТРС

Србија: Километарске колоне и вишечасовна чекања

Километарске колоне возила и вишечасовна чекања јутрос су забиљежена на главним граничним прелазима у Србији према Хрватској и Мађарској, саопштено је из Ауто-мото савеза Србије.
Гранични прелаз - Фото: илустрација
Гранични прелазФото: илустрација

На граничном прелазу Батровци на улазу у Хрватску чека се пет часова, па из АМСС саветују возачима да као алтернативу користе мање прелазе, попут Сота, Љубе, Нештина или Бачке Паланке на којима су задржавања знатно краћа.

На прелазак границе са Хрватском на прелазу Шид због преусмјеравања возила са Батроваца стварају се дужа задржавања. Тренутно се на овом граничном прелазу чека око два часа.

Гужва је и на граници према Мађарској гдје се на прелазу Хоргош чека три часа, а исто толико потребно је да се стигне до прелаза Реске на мађарској страни. Колона возила дужа је од три километра.

На излазу из Србије према Мађарској на прелазу Келебија чекања су један и по до два часа, а колона возила је дуга до два километра.

Саобраћај је појачан и на прелазима Гостун на граници са Црном Гором, као и према Градине према Гугарској, али задржавања нису дужа од 30 минута.

На прелазу Прешево, на граници са Македонијом, чека се око 15 минута на улазу и на излазу из Србије.

"Шпиц летње туристичке сезоне, велики број страних држављана који пролазе кроз Србију, смена туриста и други дан викенда у коме се налазимао основни су разлози дужег задржавања на граничним прелазима и наплатним рампама", истичу из АМСС-а.

Извор: Срна