latinica  ћирилица
19/08/2017 |  14:36 ⇒ 14:49 | Аутор: РТРС

Пале- Побједници полумаратона Киманијева и Живановић

Лусија Кимани из БиХ побједник је у женској конкуренцији, а Дарко Живановић из Србије у мушкој конкуренцији на првом полумаратону који је одржан данас у Палама.
Луција Кимани (фото: palelive.com) -
Луција Кимани (фото: palelive.com)

Учествовало је око 150 тркача из региона, а организатори се надају да ће ова трка прерасти у традицију.

Лусија Кимани изјавила је да јој је драго што је побиједила, те да су организација и услови били одлични.

Дарко Живановић истакао је да је први пут у Палама, те да се нада да ће ова манифестација бити подигнута на виши ниво како би сљедеће године привукла већи број тркача.

Организатор трке Северин Зековић изјавио је да је задовољан одзивом тркача на првом полумаратону и нагласио да ће се трудити да наредне године ова трка буде организована још квалитетније.

Промотер трке Анђелко Ристичевић из Србије каже да је на трци било мање учесника него што су организатори очекивали, али је истакао да је одзив био солидан за први пут.

Ристичевић појашњава да су учествовали елитни тркачи из региона који ће сигурно привући велики број учесника наредне године.

За све учеснике полумаратона обезбијеђени су поклони и медаље, а првопласирани по категоријама добили су новчане награде и пехаре.

Осим главне трке, од 8.00 часова била је организована дјечија трка, трка задовољства на пет километара и штафетни маратон.

Први полумаратон организује се у сарадњи са Фитнес центром "Спарта" и Тркачко-рекреативним клубом Бањалука, а генерални спонзор је бањалучка компанија Графо балкан тим, те Општина Пале и Град Источно Сарајево.

Извор: СРНА