latinica  ћирилица
19/08/2017 |  12:02 ⇒ 13:31 | Аутор: РТРС

Брчко- Мобилни биро за запошљавање (ВИДЕО)

У дистрикту Брчко потписан је Споразум о сарадњи и подршци у раду Одјељења за стручне и административне послове Владе дистрикта и Завода за запошљавање Брчко.
Владо Јевтић - Фото: РТРС
Владо ЈевтићФото: РТРС

Циљ споразума је успостављање институционалног механизма за координацију и провођење пројекта - Мобилног бироа за запошљавање. Мобилни тим брчанског завода за запошљавање излазиће на терен и послове обављати у просторијама мјесних заједница. За старт пројекта Мобилни биро, изабрано је пет сеоских мјесних заједница: Бузекара, Брезово Поље, Горњи Рахић, Бијела и Крепшић.

Перо Поповић, предсједник МЗ Крепшић један, каже да је ово веома повољно за мјештане, поготово у љетном периоду, јер су тада већином на њивама, док је сметња у зимском периоду непроходност путева.

Владо Јевтић, директор Завода за запошљавање Брчко, каже да је за сада одређено пет МЗ, док у наредном периоду, ако буде постојало интересоваање и техничка могућност, могу да прошире и на остале мјесне заједнице.

Срђан Блажић, шеф Одјељења за стручне и административне послове Брчко, навео је да су технича подршка и да ће обезбиједити објекте мјесних заједница и предсједнике на терену за пројекат.