latinica  ћирилица
18/08/2017 |  10:38 ⇒ 11:04 | Аутор: РТРС

Званичници Српске упутили телеграме саучешћа краљу Филипу Шестом

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је шпанском краљу Филипу Шестом телеграм саучешћа поводом терористичког напада у Барселони, у коме је истакао да је Српску дубоко потресла страшна вијест о нападу у којем су животе изгубили недужни људи, а велики број је тешко повријеђен.
Палата Предсједника Републике Српске - Фото: РТРС
Палата Предсједника Републике СрпскеФото: РТРС

Додик је поручио да Република Српска осуђује овај терористички чин и у потпуности даје подршку глобалној борби против тероризма који на најсуровији начин односи животе невиних људи, саопштено је из кабинета предсједника Републике Српске.

"У име грађана Републике Српске и своје лично име, Вама и породицама настрадалих упућујем изразе најдубљег саучешћа, а повријеђенима желим брз опоравак", навео је Додик у телеграму саучешћа.

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић најоштрије је осудила терористички напад у Барселони у којем је погинуло 13 људи, а више десетина повријеђено, те поручила да Српска дубоко саосјећа са грађанима Шпаније, који су се нашли на удару најстрашнијег облика тероризма. "Ужаснула нас је и шокирала вијест о терористичком нападу у којем су животе изгубили невини људи, а велики број њих је повријеђен", навела је Цвијановићева у телеграму саучешћа предсједнику Владе Шпаније Маријану Рахоју.

Она је у име Владе Републике Српске, своје и име грађана Републике Српске, упутила Рахоју, породицама погинулих и грађанима Шпаније изразе најдубљег саучешћа.

У јучерашњем терористичком нападу комбијем на пјешаке у Барселони убијено је 13 људи, а повријеђено више десетина особа. Међу повријеђенима и страдалима су држављани 24 земље.

Извор: СРНА