latinica  ћирилица
18/08/2017 |  07:58 ⇒ 16:30 | Аутор: РТРС

Напади у Шпанији – расте број жртава, потрага за терористима (ФОТО, ВИДЕО)

Шпанска полиција саопштила је да је убила пет људи у граду Камбрилс и спријечила нови терористички напад, други након оног у Барселони када је убијено 14 људи.
Барселона -полиција  (Фото:RT/twitter ) -
Барселона -полиција (Фото:RT/twitter )

У шпанском љетовалишту Камбрилсу преминула једна жена, послије напада у којем је повријеђено седам особа. Пет нападача је убијено.

Овај напад догодио се неколико сати након што је комби улетио међу пјешаке у Барселони при чему је страдало 14 особа. Полиција трага за тинејџером Мусом Укабиром, осумњиченим да је управљао комбијем.

Нападачи су били опасани експлозивом, а све се догодило нешто један сати послије поноћи - мање од осам сати након напада у Барселони.

Тероризам у Шпанији

Нападачи су у аутомобилу улетјели у групу људи на шеталишту поред мора, повријеђено седморо (шест цивила и један полицајац), од чега је једна особа критично, наводе из хитне службе.

ББЦ пише и да је извршен низ контролисаних експлозија.

РТ пише да су четворица нападача била у аутомобилу, њих су убиле безбједносне службе, а да је пети ишао пјешке. Он је рањен у обрачуну са полицијом и приведен, али је нешто касније подлегао ранама.

Експлозивни појасеви које су носили нападачи у каталонском одмаралишту Камбрилсу били су лажни, изјавио је данас шеф администрације овог шпанског региона Карлес Пуиђдемон.

У Шпанији је проглашена тродневна национална жалост.

Из полиције наводе да је у Камбрису ситуација сада под контролом.

Камбрилс се налази око 100 километара јужно од Барселоне и популарно је туристичко љетовалиште.

Миран дан у каталонској престоници у четвртак претворен у пакао за неколико минута, колико је бијелом комбију требало да у пуној брзини и "цик-цак" вожњом удари у све што се испред њега нашло, прије него што се забио у киоск.