latinica  ћирилица
17/08/2017 |  10:20 ⇒ 13:30 | Аутор: РТРС

Влада Српске о набавци хеликоптера за Хеликоптерски сервис

Влада Републике Српске требало би данас да разматра Информацију о спроведеној процедури јавне набавке финансијских средстава-дугорочно кредитно задужење Српске за куповину вишенамјенског хеликоптера за потребе Хеликоптерског сервиса Републике Српске.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

Дневним редом је предвиђено и разматрање Информације о планираном одржавању Међународног конгреса словенских земаља у Републици Српској и Приједлога рјешења о именовању чланова Организационог одбора за одржавање овог конгреса.

Влада Српске требало би да разматра и Информацију о изради Акционог плана Републике Српске за реализацију препорука Европске комисије са првог Пододбора за иновације, информационо друштво и социјалну политику између ЕУ и БиХ и Приједлога акционог плана.

Пред министрима ће се наћи и Информација о кориштењу средстава зајма Инвестиционо-развојне банке Републике Српске додијељеног "Аеродромима Републике Српске", те Приједлог одлуке о давању сагласности на Преглед расподјеле средстава за изградњу и одржавање споменика, спомен-обиљежја и војничких гробаља у вези са антифашистичком и ослободилачком борбом током 20. вијека и одбрамбено-отаџбинским ратом Републике Српске.

Дневним редом је предвиђено и разматрање Приједлога одлуке о коришћењу средстава са рачуна посебних намјена у износу од 111.280,89 КМ с циљем реализације пројекта "Водоводна и канализациона инфраструктура у Републици Српској".

Влада Српске требало би да разматра и Приједлог рјешења о именовању чланова Савјета за стране инвеститоре Републике Српске.