latinica  ћирилица
17/08/2017 |  08:13 | Аутор: РТРС

Редовно одвијање саобраћаја

Услови за вожњу на путевима у Републици Српској овог јутра су углавном повољни, а на подручју Фоче могућа је мјестимична магла.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

Из Ауто-мото савеза Републике Српске наводе да се спорије одвијање саобраћаја може очекивати на дионицама на којима је због радова измијењен режим вожње и регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом, чије је поштивање обавезно.

Саобраћај је обустављен у улицама 27. марта и Српске војске у Бијељини, на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице, због изградње канализационе мреже.

Теретни саобраћај одвија се искључиво обилазницом, док се саобраћај путничких возила преусмјерава на градске улице и одвија се уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

У току су радови на изградњи вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука-Добој /дионица Бањалука-Прњавор/, због чега је петља "Маховљани" затворена за саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац".

Због радова на изградњи ауто-пута Бањалука-Прњавор измијењен је режим одвијања саобраћаја у зони укрштања са магистралним путем Бањалука-Прњавор.

Саобраћај се одвија у оба смјера са ограничењем брзине кретања возила до 20 и до 40 километара на сат, а могуће су и повремене обуставе саобраћаја због изласка грађевинске механизације на пут.

Ради постављања лед маркера у тунелима "Лакташи" и "Клашнице" на ауто-путу Градишка-Бањалука измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Због радова на изградњи вијадукта на дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице, на локалитету Маховљанске петље, од 23.00 до 5.00 часова долази до обустава саобраћаја у максималном трајању до 30 минута, највише четири пута током овог периода.

Измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Клашнице један-Прњавор, због регулисања улаза и излаза на магистрални пут возила градилишта, која су ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Прњавор, у периоду од 7.00 до 19.00 часова.

Због изласка механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој измијењен је режим саобраћаја на регионалном путу Прњавор-Станари, секција Прњаворска петља.

С циљем безбједног одвијања саобраћаја на аутопуту "9. јануар" Прњавор-Добој успостављен је посебан режим саобраћаја у подручју петљи "Прњавор" и "Јоховац".

На регионалном путу Површнице-Лопаре у току је санација клизишта због чега је саобраћај теретних возила преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

У току су радови на изградњи пјешачке стазе на регионалном путу Драгаловци-Горња Вијака, у мјесту Драгаловци, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја.

Радови на реконструкцији пута изводе се на регионалном путу Братунац-Зелени Јадар, на подручју општине Сребреница.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево и дионици Укрина-Горња Вијака због активираног клизишта саобраћа се једном траком.

Због деминирања терена на радилишту Клакари Доњи 12 и Клакари Доњи 13 на магистралном путу Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 18.00 часова обуставе саобраћаја трају 30 минута,а пропуштање возила 10 минута.

Због радова на бушењу и минирању терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб долази до повремених обустава саобраћаја у трајању од пет до 15 минута у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ /Црне Горе/ Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У већем дијелу Федерације БиХ саобраћај се одвија без ванредних ограничења, уз умјерену фреквенцију возила.

Повремени краћи застоји током дана могући су на дионицама гдје се изводе санациони радови, укључујући правце Доњи Вакуф-Травник, Тузла-Калесија, Бугојно-Купрес, Маглај-Жепче и Сарајево-Вогошћа.

На магистралном путу Бугојно-Горњи Вакуф због радова на деминирању терена у мјесту Осојница, од 8.00 до 16.00 часова могу се очекивати повремене краће обуставе саобраћаја.

Јутрос нису забиљежена дужа задржавања на граничним прелазима.

За међународни промет возила привремено отворени гранични прелази Дужи-Имотица, Орахов До-Слано и Хаџин Поток-Боговоља.

Извор: Срна