latinica  ћирилица
16/08/2017 |  20:44 ⇒ 22:21 | Аутор: РТРС

"Сенке над Балканом" претпремијерно на СФФ (ВИДЕО)

Пилот – епизоде серије “Сенке над Балканом” редитеља Драгана Бјелогрлића, претпремијерно ће вечерас бити приказана на Сарајево филм фестивалу.
Драган Бјелогрлић - Фото: РТРС
Драган БјелогрлићФото: РТРС

Историјска фикција помијешана са жанровима трилера, мистике и драме у средиште приче довела је два полицијска инспектора који покушавају да у контроверзним политичко-друштвеним околностима разријеше низ убистава.

Још прије три дана распродате су све карте за претпремијерну пројекцију. Премијерно приказивање серије за БиХ, биће на јесен, на програму РТРС-а.

Уочи пројекције серије у Сарајеву, Бјелогрлић каже да је ријеч о можда чак и прединамичној серији чији су ликови живописни, контроверзни и гдје нема класичних “позитиваца“ и “негативаца“.

“Неко ко вам се на почетку серије учини да је јако добар, испадне на крају да и није баш тако и обрнуто. Сада када се све завршило жао ми је шо се неким ликовима нисам још више бавио, пошто сам их открио радећи“, рекао је Бјелогрлић.

Поред Драгана Бјелогрлића, који игра главну улогу, у “Сенкама над Балканом“ гледаћемо и Андрију Кузмановића, Гордана Кичића, Жарка Лаушевића, Марију Бергам, а ту је и међународна поставка коју чине славни руски глумаци Александар Галибин и Андреј Зибров, као и овдашњој публици добро познати Горан Богдан, Бојан Навојец, Тони Михајловски и Петар Арсовски.

“Имао сам импозантну глумачку екипу из цијелог региона, као и руских глумаца, пошто је и руски елемент доста уткан у цијелу причу“, наводи Бјелогрлић, који ће вечерас први пут “осјетити“ реакцију публике.

То ће, каже, бити занимљиво пошто су ријетке прилике када они који раде серије могу да присуствују непосредном контакту публике и њиховог дјела. Очекује да ће бити занимљиво посебно што, како истиче, Сарајево окупља ствараоце и публику из читавог региона, а признаје и да има и “малу позитивну трему“.