latinica  ћирилица
14/08/2017 |  20:37 | Аутор: РТРС

Челси новчано казнио Косту

Фудбалски клуб Челси казнио је нападача Дијега Косту одузимањем двије недјељне плате, пошто се прошлог мјесеца није појавио на почетку припрема за нову сезону, пренио је Скај. Како се наводи, Коста је кажњен са око 300.000 фунти.

Коста је тренутно у домовини у Бразилу, а у интервјуу Дејли Мејлу рекао је да Челси не жели да га пусти да се врати у Атлетико Мадрид. Он је критиковао тренера Антонија Контеа, који му је почетком љета путем смс поруке саопштио да на њега не рачуна.

Такође, он је запријетио да би посљедњу годину уговора могао да проведе у Бразилу, без фудбала и да ће послије тога напустити лондонски клуб као слободан играч.

Коста није био у Челсијевом тренинг центру у Кобаму откако је екипа освојила шампионску титулу у мају, а медији спекулишу да су у Челсију били забринути да се Коста намјерно угојио како би смањио цијену од 50 милиона фунти, колико лондонски клуб тражи за њега.

Атлетико Мадрид жели да врати Косту, али и шпански репрезентативац жели да се врати на "Висенте Калдерон". Коста је за Атлетико одиграо 100 утакмица и постигао 54 гола, а 2014. године је прешао у Челси за 32 милиона фунти.

Извор: РТС