latinica  ћирилица
14/08/2017 |  15:52 ⇒ 15:58 | Аутор: РТРС

Бијељина: У МЗ Лединци нова школа од јануара наредне године

Нови школски објекат подручне Основне школе "Вук Караџић" у бијељинској мјесној заједници Лединци биће усељив од другог полугодишта школске 2017/2018. године, најављено је из градског Одјељења за друштвене дјелатности.
Бијељина - подручна школа - Фото: СРНА
Бијељина - подручна школаФото: СРНА

Иако су грађевински радови одмакли, објекат неће бити усељив до почетка школске године у септембру, па ће основци започети наставу у згради Дома ученика, док ће само два одјељења наставу похађати у главном објекту Основне школе "Вук Караџић" у међусмјени.

Шеф Одсјека у Одјељењу за друштвене дјелатности Љубица Млађеновић каже да је врло тешко било пронаћи одговарајући простор у коме ће ученици похађати наставу до завршетка новог објекта, те да Дом ученика испуњава све услове да буде привремено рјешење.

"У том објекту већ постоје учионице које су раније коришћене за наставу ученика средњих школа, а и локација је одговарајућа", навела је Млађеновићева.

Из Одјељења за друштвене дјелатности подсјећају да је Град Бијељина 2011. године започео изградњу нове школе у којој ће бити и просторије вртића, иако, како наводе, није задужен за изградњу објеката за основно образовање.

Од тада па до ове године из градског буџета за овај објекат издвојено је 1,45 милиона КМ. Прошле године школа је стављена под кров, а тренутно су у току завршни електричарски и фасадерски радови, као и постављање столарије.

Из градског Одјељења наводе да су потребу за што бржим завршетком школе ове године препознали Влада Републике Српске, односно ресорно министарство, па је из републичког буџета за привођење крају изградње школе издвојено 600.000 КМ.

"За комплетан завршетак радова, укључујући завршетак дијела објекта предвиђеног за вртић и спољно уређење земљишта, према процјени биће потребно још око 700.000 КМ", наводе из Одјељења за друштвене дјелатности.

Извор: СРНА