latinica  ћирилица
14/08/2017 |  13:28 ⇒ 13:56 | Аутор: РТРС

Уједињена Српска: Заштитимо институције Српске

Дарко Кременовић, члан правног тима Уједињене Српске, рекао је за Радио-телевизију Републике Српске да је ова странка искључиво против насилне промјене власти на улицама.
Уједињена Српска - Фото: илустрација
Уједињена СрпскаФото: илустрација

- Ако постоји потреба да се мијења власт, то би прво требало урадити у Савјету министара БиХ, односно на бх. нивоу. Власт коју врше представници из Републике Српске, односно Савеза за промјене, евидентно је показала своју неспособност и у ове три године покушала рушити институције Републике Српске и јачати институције БиХ. Како нису успјели да сруше институције Српске, они морају да се окрену другом начину рјешавања свог циља, а то је покушај насилног рушења власти - рекао је Кременовић.

Он је наво да је Уједињена Српска искључиво против тог начина и да ће се борити тако што ће грађанима Српске понудити програм, а на сљедећим изборима то ће, како каже, и показати тако што ће освојити више власти у Републици Српској и дијелом на нивоу БиХ.

Кременовић је истакао да свакој земљи која је имала насилну промјену власти, односно која је рушила власт на улицама, у новије вријеме попут Либије, биле су потребне деценије да се врати на пријашњни стандард живота, а све то трпи народ.

- Неће трпити они који примају плату пет или десет хиљада марака - упозорио је Кременовић.

- Став Уједињене Српске је да морамо да заштитимо институције Републике Српске, па ће бити боље и Републици Српској и њеној економији. Уједињена Српска није у потпуности задовољна економским стањем Српске, и то може боље. Али у националном смислу, Република Српска одлично функционише и брани се на прави начин - закључио је Кремновић.