latinica  ћирилица
14/08/2017 |  11:46 | Аутор: РТРС

СНСД: Шаровић се кити туђим перјем

Из СНСД-а поручују да је лаж да је министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић заслужан за враћање хрватских такси на ранији ниво, како га хвали предсједник СДС-а Вукота Говедарица, јер сви знају да је Хрватску на то натјерала Србија, која је одмах увела противмјере, чиме су блокирали стотине камиона на граници.
СНСД -
СНСД

Из ове странке наводе да се тако "познати пробосански борци из Савеза за промјене, настављају китити туђим перјем".

"Најбољи Бакиров министар, перјани Шаровић приписује себи заслуге за оно што су други учинили. Тако се пред Народном скупштином Републике Српске хвалио да је покренуо извоз меса у Турску, иако је извоз кренуо три мјесеца прије Шаровићевог избора. Па је, онда, Шаровић у комплету са туристом /министром иностраних послова БиХ Игором/ Црнатком, `заслужан` за исплату руског клириншког дуга, иако о томе нису ништа знали док руска страна није донијела такву одлуку", саопштено је из СНСД-а.

Према њиховим тврдњама, чак и сарајевска јавност такву руску одлуку јасно приписује предсједнику Републике Српске Милораду Додику и премијеру Жељки Цвијановић.

"Шаровић је једино заслужан што је у првој изјави о новчаном плаћању руског клириншког дуга пожурио да каже да све те паре припадају Бакировом Савјету министара, па ће га они дијелити како хоће. Руска страна је запријетила да неће бити плаћања, па је `заслужни` Шаровић ућутао", наводи се у саопштењу.

Из СНСД-а поручују да се чекају даље заслуге "перјаног Шаровића и Бакирове похвале", истичући да у Републици Српској добро знају какви су Шаровић и Изетбеговић.

Извор: Срна