latinica  ћирилица
14/08/2017 |  08:00 ⇒ 19:38 | Аутор: РТРС

У Добоју "Парада спорта" уочи отварања рукометног турнира

У Добоју ће вечерас, уочи отварања 49. Међународног рукометног ТВ турнира шампиона "Добој 2017", бити одржана манифестација "Парада спорта" на којој ће учествовати спортски клубови са подручја овог града.
Рукометни ТВ турнир шампиона Добој - Фото: РТРС
Рукометни ТВ турнир шампиона ДобојФото: РТРС

Из Организационог одбора Турнира најављују да ће "Парада спорта" почети у 19.00 часова, након чега бити одржан концерт групе "Неверне бебе".

Свечано отварање 49. Међународног рукометног ТВ турнира шампиона "Добој 2017" предвиђено је сутра за 17.00 часова на Стадиону спортских игара у овом граду, након чега ће у 17.30 часова почети такмичарски дио сусретом "Колдинга" из Данске и домаћина "Слоге".

Од 19.15 часова предвиђен је сусрет "Татрана" из Словачке и "Винтертура" из Швајцарске, а посљедња утакмица првог такмичарског дана предвиђена је у 21.00 час између "Санкт Петербурга" из Русије и бањалучког "Борца".

На Турниру, који ће трајати до суботе, 19. августа, учествоваће осам екипа и то Колдинг" из Данске, "Екс" из Француске, "Санкт Петербург" из Русије, "Винтертур" из Швајцарске, "Татран Прешов" из Словачке, "Кв Сасја" из Белгије, те бањалучки "Борац" и добојска "Слога".

Прошлогодишњи побједник добојског турнира је екипа "ЦСМ" из Букурешта.

У петак, 18. августа, у 20.00 часова у Умјетничкој галерији Центра за културу и образовање Добој предвиђена је промоција књиге прослављене рукометашице Светлане Китић, која ће и отворити Турнир.

Генерални покровитељ је Град Добој, уз подршку Владе Републике Српске и Савјета министара.

Медијски покровитељ је Радио-телевизија Републике Српске.