X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
12/08/2017 |  10:58 ⇒ 13/08/2017 | 12:09 | Аутор: РТРС

Марић: Машић преузео функцију генералног директора ШГ "Вучевица"

Генерални директор Јавног предузећа "Шуме Републике Српске" Ристо Марић изјавио је Срни да је Неђо Машић, уз асистенцију полиције, јутрос преузео функцију вршиоца дужности генералног директора Шумског газдинства "Вучевица" у Чајничу.
Ристо Марић - Фото: СРНА
Ристо МарићФото: СРНА

"Истина је да су Машић и Комисија за примопредају дужности јутрос у 7.00 часова ушли у просторије овог Шумског газдинства и извршили примопредају дужности и попис који је, према закону, предвиђен", рекао је Марић.

Марић је навео да су га јуче контактирали из Министарства унутрашњих послова Републике Српске када су се и договорили да јутрос буду позвани Машић и Комисија за примопредају дужности да би се извршила примопредаја дужности директора.

Он је навео да је радницима рекао да ће Машић, који ће наредних 60 дана бити на функцији вршиоца дужности генералног директора, уз асистенцију полиције ући у управну зграду хтјели то они или не.

"Радници овог газдинства су знали да ће Машић уз асистенцију полиције бити уведен у просторије предузећа и прије него што сам им то саопштио приликом моје посјете 10. августа", објаснио је Марић.

Марић је подсјетио да је на захтјев радника посјетио Шумско газдинство "Вучевица" у Чајничу којима је поручио да је Машић избор политичког субјекта коме то мјесто припада.

"Тада сам рекао радницима, ако је претходни директор дошао на нечије мјесто и 12 година био директор, у чему је проблем да на његово мјесто дође други човјек", каже Марић.

Према његовим ријечима, политике су се договориле да ће Машић испред СНСД-а вршити функцију директора Шумског газдинства "Вучевица".

Именовању Неђе Машића за генералног директора Шумског газдинства "Вучевица" у Чајничу противе се радници који су због тога 15 дана протестовали.

Протесте радника подржао је Синдикат шумарства, прераде дрвета и папира Републике Српске.

Извор: СРНА