latinica  ћирилица
07/08/2017 |  19:50 ⇒ 20:28 | Аутор: РТРС

Истрага о нападу паса у Бањалуци (ВИДЕО)

Предложена је обдукција тијела 61-годишњака, који је преминуо од срчаног удара након што су га изуједали пси у бањалучком насељу Побрђе.
Хорор у Бањалуци- пси напали и тешко повриједили пет лица - Фото: РТРС
Хорор у Бањалуци- пси напали и тешко повриједили пет лицаФото: РТРС

Полиција поручује да је истрага у току, а Градска управа да су урадили све што је у њиховој надлежности.

Крволочни напад паса и смрт мјештанина Побрђа и даље је у фокусу надлежних. Полиција под надзором бањалучког Окружног тужилаштва расвјетљава случај, наводи се у саопштењу.

- Полиција предузима све оперативне мјере и радње под надзором тужиоца Окружног тужилаштва Бањалука. Наложена је обдукција тијела настрадало, кажу у МУП-у Српске.

Град је урадио све што је у њиховој надлежности, поручује градоначленик Игор Радојичић. Поступају, каже, по пријави грађана уколико су примијећени пси луталице, или неадекватно држање паса. Ово је, сматра, упозорење власницима да је неопходна одговорност суграђанима као и према животињама.

- Прије свега, овдје се радило о томе да пси нису вакцинисани, што је озбиљан проблем за оне који су били нападнути, могу се појавити потешкоће. Такође услови у којима се држе и хигијенски, каже Радојичић.

Грађани затечени и нападом паса и исходом.

Подсјећамо, два пса расе "Азијат" напала су у суботу увече пет особа, након што су прескочили метар и по високу ограду бокса. Четири особе задобиле су више угриза по тијелу, али су тренутно у стабилном стању. Једно лице је, након указане љекарске помоћи, преминуло.