latinica  ћирилица
28/07/2017 |  21:33 ⇒ 21:57 | Аутор: РТРС

Дјеца пјесници у башти Ћоровића куће

У башти Ћоровића куће одржана је Вече побједника Шантићевог фестивала дјеце пјесника у организацији СПКД Просвјета Мостар.
Ћоровићеви сусрети (фото: илустрација) -
Ћоровићеви сусрети (фото: илустрација)

Ово је трећи програм Просвете у оквиру овогодишњег љетног фестивала, а најбоље младе поете рецитовали су своје најљепше стихове.

- Своју поезију читали су досадашњи побједници Шантићевог фестивала дјеце пјесника. Међу њима су Лав Лукић из Београда, Хана Тртовац из Новог Пазара, Анастазија Ђокић из Бешке и Марија Пејчић из Невесиња -  рекао је Горан Косанић, секретар СПКД Просвјета.

Шантићев фестивал дјеце пјесника покренут је прије четири године, а фестивал је у сталном расту. Прве године су имали 240 пријављених радова, а ове године више од хиљаду.

- Велико је задовољство да се Мостарско љето вратило, а нама је била велика част да се и ми укључимо са својим манифестацијама. Просвјета ће наставити да пружа шансу младим као и да сада, јер у овом граду многи млади лијепо пишу, али немају прилику да то покажу - навео је Косанић, и додао, да су неки од учесника фестивала већ издали своје прве књиге.

Један од досадашњих побједника Лав Лукић, дошао је из Београда да се дружи са младим поетама.

- С обзиром на то, да је Шантићев фестивал још увијек млад, ово је заиста сјајна манифестација, а организаторима све похвале. Млади пјесници остају овако у контактима и послије ових мостарских дружења, сви су пуни емоција, посебно кад оду у родну кућу Алексе Шантића, а и град ми се много допада, као једна чудесна плетеница обичаја и култура - истакао је Лав Лукић.

Извор: Кликс