latinica  ћирилица
28/07/2017 |  20:27 ⇒ 20:28 | Аутор: РТРС

Богданић: Подршка Дому здравља у Љубињу (ВИДЕО)

Влада Републике Српске и ресорно министарство опредијељени су да помогну домовима здравља у превазилажењу финансијских проблема.
Богданић са руководством Дома здравља и Општине Љубиње - Фото: СРНА
Богданић са руководством Дома здравља и Општине ЉубињеФото: СРНА

Управе ових установа морају ускладити своје функционисање са реалним потребама и могућностима - поручио је у Љубињу министар здравља Драган Богданић.

Љубињски Дом здравља од априла има нови менаџменти који покушава да се избори са текућим и наслијеђеним проблемима, истакла је Сузана Милутиновић, руководилац ове здравствене установе. Нагласила је да је основни проблем ове установе, осим дуговања, разуђеност терена и потреба да се здравствена заштита пружа скоро 24 часа дневно. Дуговања Дома здравља у Љубињу од 2010. године до почетка ове износи 350.000 марака.

Министар здравља Драган Богданић подсјетио је да је Љубиње једна од седам малих општина чије је домове здравља Влада помогла у укупном износу од 150 хиљада марака за плаћање пореза и доприноса. Поручио је да су Влада и ресорно министарство спремни да и даље помажу у складу са могућностима, али и да они који руководе домовима здравља морају да се уклапају у могућности и потребе.

Први човјек Љубиња Дарко Крунић изразио је спремност да и општина из буџета помогне функционисању Дома здравља, али ће то, истакао је, бити у могућности, тек од наредне године.

Богданић се осврнуо и на проблематику Дома здравља у Билећи. Истакао је да је међу основним проблемамима у функционисању ове установе број запослених. Министар тврди да је у овој установи трећина запослених вишак.

Богданић је у Љубињу поручио да ће Влада Српске обратити више пажње на Љубиње, не само у области здравства, него и у свим другим сегментима како би помогла да становници живе боље него до сада.