latinica  ћирилица
28/07/2017 |  20:11 ⇒ 20:50 | Аутор: РТРС

Хан Пијесак: Именован тим за мониторинг стратешког планирања

Доношењем одлуке о покретању процеса стратешког планирања и именовањем тима за мониторинг, на данашњој сједници Скупштине општине Хан Пијесак ова локална заједница преузела је обавезу увођења интегрисаног стратешког планирања и развоја.
Хан Пијесак - скупштина - Фото: СРНА
Хан Пијесак - скупштинаФото: СРНА

"Ово је први корак, с обзиром да је према Закону о локалној управи надлежност за доношење стратешких планова у домену Скупштине општине, која мора да донесе одлуку о покретању цјелокупног процеса", каже координатор Развојног тима општине Хан Пијесак Славица Ашоња.

Она је најавила да ће неке значајније активности на припреми Стратешког плана развоја општине Хан Пијесак кренути од септембра ове године.

Према усвојеној одлуци о покретању процеса стратешког планирања, за чланове Тима за мониторинг именовани су: координатор Развојног тима општине Хан Пијесак Славица Ашоња, одборник у Скупштини општине Јанко Голијан, начелник Одјељења за привреду, финансије и друштвене дјелатности Коса Абазовић и начелник Одјељења за општу управу општине Драгана Видовић.

Процес израде локалне интегрисане стратегије развоја и увођење системских процеса за управљање локалним развојем у овој општини реализоваће се на основу Меморандума о разумијевању између Развојног програма УН и општине Хан Пијесак, те услова дефинисаних Протоколом о сарадњи између ове општине и Пројекта интегрисаног локалног развоја /ИЛДП/ потисаног 13. јула у Сарајеву, образложено је на сједници Скупштине општине Хан Пијесак.

Према потписаном протоколу, локална интегрисана стратегија развоја радиће се за период од 2018. до 2028. године.

Општина Хан Пијесак изабрана је као једна од 11 општина у БиХ која ће добити техничку подршку од УНДП-а за израду локалне развојне стратегије и увођења процеса интегрисаног стратешког планирања и развоја.

Извор: СРНА