latinica  ћирилица
28/07/2017 |  20:05 ⇒ 20:14 | Аутор: РТРС

Камерон открива тајне о Титанику?

Прошло је 20 година од када је редитељ Џејмс Камерон снимио свој најпознатији филм "Титаник". Постојале су, међутим, неке недоумице у вези с његовом филмском причом о трагедији чувеног брода, које је редитељ сада ријешио да исправи.
Титаник - Фото: Wikipedia
ТитаникФото: Wikipedia

Камерон се у филму, прије двије деценије, трудио да му не промакне ниједан детаљ, али сада као да жели самог себе да преиспита око тога.

Зато је одлучио да сними документарни филм о потонућу Титаника под насловом "Титаник: Двадесетогодишњица"  у коме жели да истражи аутентичност свог великог филмског хита.

Он планира да у документарцу, уз помоћ тима експерата изврши процјену аутентичности свог филма "Титаник", користећи се новим историјским и научним сазнањима о кобној пловидби и трагедији чувеног брода, која се догодила 15. априла 1912. године.

- Када сам писао сценарио за филм и када сам одлучио да га режирам, желио сам да сваки детаљ учиним што је могуће вјеродостојнијим. Стварао сам живу историју и морао сам то да урадим како треба из поштовања према свима онима који су погинули у трагедији Титаника и њиховим насљедницима. Али да ли сам све урадио како треба? Сада намјеравам да, уз помоћ Националне географије, најновијих научних сазнања и технологије, то преиспитам - изјавио је Џејмс Камерон.

Документарац ће бити приказан на каналу популарне Националне географије.

Извор: Агенције