latinica  ћирилица
28/07/2017 |  19:53 ⇒ 20:31 | Аутор: РТРС

"Златне руке Поткозарја"- Награде за пет еспоната и два штанда

На етно-изложби "Златне руке Поткозарја 2017" стручна комисија за избор најоригиналнијег експоната одлучила је да због уједначеног квалитета понуђених експоната умјесто три предвиђене награде равноправно награди пет експоната и два умјесто једног штанда.
Златне руке Поткозарја - Фото: РТРС
Златне руке ПоткозарјаФото: РТРС

Признањем и наградом од 100 КМ награђени су гоблен Богородица Тројеручица, рад Весне Дошен, чланице Кола српских сестара, хеклана хаљина Рајке Кремић, ручно израђен накит са епокси смолом, рад Дејане Вујиновић, мушка и женска кошуља из Украјинског удружење "Козак" и рад у дрвету Младена Стакића -краљевска столица.

За најљепше уређеног штанд комисија у саставу Миленко Радивојац, Месуд Хоџић и Стана Мариновић равноправно су награђени Удружење "Невен" и Заштитна радионица Приједор.

Манифестација "Златне руке Поткозарја", чији је циљ очување, његовање, подстицање и промовисање народних обичаја и традиционалних вриједности народа Поткозарја, као и подстицај удружењима и појединцима за даљи рад и стваралаштво, отворена је јуче и на малом градском тргу окупила је 40 излагача из Приједора и околине.

Организатор "Златних руку Поткозарја" је Туристичка организација града Приједора, а покровитељ град Приједор.

Извор: СРНА