latinica  ћирилица
28/07/2017 |  18:02 ⇒ 19:56 | Аутор: РТРС

"Бања Врућица деценијама посједник спорног земљишта" (ВИДЕО)

У средишту медијске пажње нашла се и Бања Врућица због писања појединих медија да јој је Републичка управа за геодетско и имовинско-правне послове поклонила државно земљиште милионске вриједности.
Бања Врућица - Фото: РТРС
Бања ВрућицаФото: РТРС

Из Републичке управе и Бање Врућице демантују све ове наводе.

Нико нам ништа није поклонио, па ни спорно земљиште - тврде у Бањи Врућици. Кажу да га посједују годинама, служи им за редовну дјелатност, а све је добило другу димензију када је покренут поступак уписа својине. 

Александар Радошевић, директор ЗТЦ Бања Врућица, Теслић, каже да им нико ништа није поклонио, као ни да од кога ништа није отето. Наводи да је чињеница да тај поступак још није правоснажан, тако да о никаквом отимању и поклањању не може бити ријечи.

Експресно реагују и из РУГИП-а. Кажу да је пред Управом у току поступак признавања права својине Бањи Врућици. Медијске наводе да им поклањају земљиште милионске вриједности оцјењују као тенденциозне и доживљавају као притисак уочи коначног исхода одлуке која тек треба да буде правоснажна. Поступак који је Бања покренула рађен је на основу Регулационог плана општине Теслић за који су им у општини, како кажу, потврдили да је још на снази. 

Адвокат Бање Врућице Синиша Ђорђевић каже да је за њега било фрапантно када је прочитао у новинама да начелник општине каже да не зна да постоји тај регулациони план.

У општини Теслић није било коментара, а начелник Милан Миличевић је, како нам је поручено, на службеном је путу. Многи вјерују да је посриједи политичко препуцавање на релацији локалног владајућег СДС-а и опозиционог СНСД-а, чији кадрови стоје иза успјешног пословања Бање.

Сличне несугласице догодиле су се крајем маја када Скупштина општине Теслић није на дневни ред ставила измјену Регулационог плана, чиме би Бањи била омогућена нова инвестиција од два милиона марака. Због таквих опструкција опозиција је напустила сједницу, а начелник Миличевић рекао да је све унапријед инсценирала. За нетачне тврдње у вези с уписом својине земљишта у Бањи најављују да ће тражити одговорност свих који су на тај начин нанијели штету овом центру.