latinica  ћирилица
28/07/2017 |  17:00 ⇒ 19:51 | Аутор: РТРС

У сусрет Зворничком љету (ВИДЕО)

Од 2. до 8. августа у Зворнику ће по 17. пут бити одржана културно-забавна манифестација - Зворничко љето.
Зворник - Фото: РТРС
ЗворникФото: РТРС

Зворничани, али и хиљаде посјетилаца моћи ће уживати у бројним садржајима. Покровитељ манифестације је Град Зворник уз помоћ бројних спонзора.

Новина у односу на претходне године је што ће овогодишње Зворничко љето бити отворено на градском шеталишту, гдје ће бити представљена кулиса са мотивима града. 

- Зворник има дугу историју и традицију и то је нешто чиме требамо да се поносимо и представимо свим нашим посјетиоцима - рекла је Госпава Јеремић, из Организационог одбора манифестације. 

Током седам дана манифестације посјетиоци ће моћи да уживају у концертима естрадних пјевача Зорице Брунцлик, Ане Бекуте, Николе Роквића, као и бендова Ван Гог, Атомско склониште, Апсолутно романтично и Министарке. 

Имаће шта да виде и љубитељи филма, али и позоришта, биће изведено десет представа. Традиционално, петог августа на ријеци Дрини биће одржана Зворничка регата. 

Капетан регате Мирослав Радуловић каже да им је жеља да Дрина као једна од најлепших ријека у овом дијелу Европе, буде ријека која нас спаја. 

Саставни дио и овогодишњег Зворничког љета биће такмичења у спремању рибље чорбе и шаху, али и манифестација - Људи и мостови. 

Замјеник градоначелника Зворника Бојан Ивановићпозвао је све заинтересоване да посјете овај град и пронађу за себе азнимљив садржај током Зворничког љета.

Посљедњег дана манифестације, 8. августа, низом догађаја биће прослављена крсна слава града - Света Петка Трнова.