latinica  ћирилица
28/07/2017 |  15:56 ⇒ 17:31 | Аутор: РТРС

И.Н.Сарајево- Усвојен нови регулациони план (ВИДЕО)

На мањем простору нема већег градилишта у Републици Српској, тврдње су администарције у општини Источно Ново Сарајево.
Источно Сарајево - градња - Фото: РТРС
Источно Сарајево - градњаФото: РТРС

Због потражње и заинтересованости инвеститора да граде нове стамбене и пословне објекте, у овој општини приступило се измјени регулационог плана. Иако је усвојен, негодовали су одборници у локалном парламенту, углавном из клупа опозиције.

Нови регулациони план подразумијева измјене у Центру један и два, што ће омогућити градњу нових стамбених и пословних објеката, тргова, јавног паркинг простора, али што је најважније и прилив новца у касу општине Источно Ново Сарајево.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић наглашава да без инвеститора нема ни буџета.

Не спори ово ни опозиција, али тврди да се одређеним уступцима настоји одржати скупштинска већина и подршка коалиционих партнера. Конкретно замјерају што се одређена парцела умјесто пословне, претвара у стамбено-пословну зону.

Милан Ковачевић (СДС) сматра да се "излази у сусрет коалиционим партнерима које предводе СНСД И ДНС".

Измјена регулационог плана, осим опозицији, ноћна је мора и одређеном броју становника у Улици Прве сарајевске бригаде. Пред камеру не желе, али кажу да наставком изградње стамбено-пословних објеката, будућим станарима омогућен је директан приступ балконима њихових комшија, чиме је, жале се они, угрожена њихова приватност, али и безбједност.