latinica  ћирилица
28/07/2017 |  15:39 | Аутор: РТРС

Рјабков: Сваки одговор је могућ

Замјеник шефа руске дипломатије Сергеј Рјабков рекао је да Москва не одбацује ниједан корак што се тиче одговора на америчке санкције.
Сергеј Рјабков (фото: © Sputnik/ Valeriy Melnikov) -
Сергеј Рјабков (фото: © Sputnik/ Valeriy Melnikov)

"Не одбацујемо ниједан корак како бисмо уразумили уображене русофобе који одређују политику на Капитол хилу и који доносе такве одлуке", рекао је Рјабков.

Он је додао да је све што је до сада учињено само одговор на незаконите потезе САД и на антируску хистерију у америчком Конгресу.

Рјабков је нагласио да сет руских мјера као одговор на америчке санкције није ограничено само на смањење броја америчког дипломатског особља и дипломатске имовине у Москви, јавља "Спутњик".

Русија је одлучила да од 1. августа суспендује употребу складишта Амбасаде САД у Москви, саопштено је данас из руског Министарства спољних послова.

Мјера је предузета након што је Сенат америчког Конгреса усвојио нове санкције против Русије, Ирана и Сјеверне Кореје.

У међувремену, агенција РИА "Новости" јавила је, позивајући се на неименоване изворе, да ће САД морати да смање број дипломатског особља у Русији за 200 до 300 људи након одговора Москве на нове санкције.

Русија је поручила САД да ће неке дипломате морати да напусте земљу за само мјесец дана и најавила је преузимање одређене америчке имовине као одговор на санкције САД.

Извор: СРНА