latinica  ћирилица
28/07/2017 |  14:15 | Аутор: РТРС

Кеш: Ђоковић ће опет бити конкурентан, али не као Федерер

Некада четврти тенисер свијета Пет Кеш сматра да ће Новак Ђоковић имати успјешан повратак од повреде, али не толико као што што је имао Роџер Федерер.
Новак Ђоковић - Фото: ТАНЈУГ
Новак ЂоковићФото: ТАНЈУГ

Ђоковић је због повреде лакта, због које је према сопственом признању имао проблема годину и по дана, завршио сезону и вратиће се на терен почетком 2018. године.

- Сви знамо колико је снажан и какав је атлета Новак, желимо сви опет да га видимо. Потребно је вријеме да се опорави, годину дана или више, за такве повреде нема лијека. Доктор му је наредио да одмори послије невјероватних година, за разлику од ове када је био слаб - рекао је Кеш за Би-Би-Си.

Кеш, побједник Вимблдона 1987. године, мисли да је Новак изгубио неке своје најјаче врлине.

- Потребно је вријеме да врати интезитет. Не вјерујем да ће бити Федерер који је освајао грен слемове одмах по повратку од повреде, али ће опет играти на високом нивоу. Ђоковићев стил је сличан као код осталих тенисера на туру, само што је спремнији, флексибилнији и ментално снажнији. Вјероватно је изгубио два од три своја врхунска квалитета, али вјерујем да ће бити спреман и конкурентан када се врати - закључио је Кеш.

Извор: Танјуг