latinica  ћирилица
28/07/2017 |  12:59 ⇒ 17:21 | Аутор: РТРС

Ракуљ: Не одустајемо од захтјева за повећање пензија од пет одсто (ВИДЕО)

Чланови Управног одбора Удружења пензионера Републике Српске поручили су данас да не одустају од захтјева за повећање пензија од пет одсто и нису задовољни понудом Владе за повећање од три одсто.
Раде Ракуљ - Фото: СРНА
Раде РакуљФото: СРНА

Након сједнице УО Удружења пензионера у Бањи Врућици, предсједник Удружења Раде Ракуљ рекао је да ће већ наредне седмице обавијестити Владу Републике Српске о томе. Сматра да је тешко стање у овој области посљедица несређене ситуације у БиХ и очекује да дио новца за пензије буде издвојен из средстава добијених по основу клириншког дуга.

Крајем маја, министар рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић најавио је да ће пензије у Републици Српској бити повећане за три одсто након годишњих одмора, најкасније до исплате октобарске пензије, што су прихватили и пензионери, уз услов да повећање преосталих два одсто буде реализовано почетком године.

- Нећемо пријетити, али могу настати велике тешкоће. Данас је било свакаквих иницијатива и мало смо спустили лоптицу. Задужен сам да већ у понедјељак, односно уторак, о томе обавијестим Владу Републике Српске. Очекујемо да Влада прихвати наша рјешења - рекао је Ракуљ.