latinica  ћирилица
28/07/2017 |  07:57 | Аутор: РТРС

Без застоја у саобраћају

У Републици Српској и Федерацији БиХ возила саобраћају углавном по сувом коловозу, без застоја и посебних ограничења, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

Због изградње ауто-пута Бањалука-Прњавор, измијењен је режим саобраћања у зони укрштања са истоименим магистралним путем, а возила ће до 31. августа пролазити у оба смјера, са ограничењем брзине кретања од 20 до 40 километара на час.

Ради постављања лед-маркера у тунелима "Лакташи" и "Клашнице", на ауто-путу Градишка-Бањалука, измијењен је режим саобраћаја. Радови су почели 20. јуна и предвиђено је да трају два мјесеца.

Због изласка механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој, измијењен је режим саобраћаја на регионалном путу Прњавор-Станари, секција Прњаворска петља. Измјене би требало да трају до 31. децембра.

Радови на реконструкцији пута изводе се на регионалном путу Братунац-Зелени Јадар, на подручју општине Сребреница.

Због деминирања терена на деминерском радилишту Клакари Доњи 12 и Клакари Доњи 13, општина Добој, на магистралном путу Брод-Оџак до 22. децембра, радним данима од 8.00 до 18.00 часова, возила ће саобраћати са 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, и Р-476, дионица Укрина-Горња Вијака, возила због активираног клизишта саобраћају наизмјенично једном траком.

У већем дијелу ФБиХ возила саобраћају по претежно сувом коловозу.

Због редовног одржавања у тунелу "Лендава", на магистралном путу Јабланица-Коњиц, од 7.00 до 17.00 часова возила саобраћају наизмјенично, једном траком.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

Извор: СРНА