latinica  ћирилица
27/07/2017 |  18:19 ⇒ 18:48 | Аутор: РТРС

Пале- Идеални услови за припреме одбојкаша Србије

Предсједник Одбојкашког савеза Србије Зоран Гајић изјавио је данас да Пале пружају идеалне услове за дио припрема за Европско првенство мушке сениорске одбојкашке репрезентације Србије.
Пале- Званичници Одбојкашког савеза Србије и општине Пале - Фото: СРНА
Пале- Званичници Одбојкашког савеза Србије и општине ПалеФото: СРНА

Он је додао да је делегација Србије током боравка на Палама за вријеме Балканског одбојкашког првенства за дјевојке утврдила да је дворана "Пеки" идеална за припреме мушке сениорске репрезентације.

Гајић је на конференцији за новинаре на Палама навео да су на основу тога шта пружа дворана "Пеки" дошли на идеју да се ту обави дио припрема, додајући да је ово само први корак и да ће бити још оваквих акција.

"Боравак репрезентације је у оквиру једне шире идеје. Са предсједником одбојкашких савеза БиХ и Републике Српске Милутином Поповићем правим одређене планове који нису везани само за ову годину, него и за дужи вишегодишњи период који се односи на то да одбојку што више приближимо људима у Српској и БиХ", додао је Гајић.

Поповић је рекао да је част и задовољство угостити мушку сениорску репрезентацију Србије, те да о тако великом догађају раније нису ни размишљали.

Он је изразио увјерење да ће присуство овакве репрезентације у оквиру припрема за Европско првенство бити снажан постицај за развој одбојке на овим просторима.

"Предсједник Одбојкашког савеза Србије назначио је заједничке планове за будуће вријеме иза којих стоје конкретни договори, тако да ће реализација кренути већ током наредне јесени", додао је Поповић.

Селектор репрезентације Србије Никола Грбић изјавио је да је, захваљујући предсједнику Одбојкашког савеза Србије, дошао на Пале, јер није знао да постоји оваква дворана са идеалним условима.

Грбић је нагласио да се осјећају као код куће и да ће овај први дио припрема проћи у најбољем реду.

Капитен репрезентације Драган Станковић рекао је да су први пут на територији Републике Српске.

"Задовољни смо условима, почев од смјештаја, хотела, људи који срећемо на улици, који нам помажу у сали и ван ње", навео је Станковић и изразио наду да ће ово бити "почетак једне лијепе приче".

Начелник општине Пале Бошко Југовић захвалио је Гајићу што је иницирао овај догађај и изразио задовољство што су створени услови да ова општина буде њихов домаћин.

"Желимо да ове припреме резултирају медаљом и тада би наша срећа била потпуна, онда би могли рећи да смо дио тима који је Србији донио медаљу", истакао је Југовић.

Југовић је нагласио да је општина у сваком тренутку на располагању гостима, да обезбиједи све што им је потребно, те додао да ће становници Пала имати прилику да погледају тренинг ових одбојкаша.

Градоначелник Града Источно Сарајево Ненад Вуковић изразио је задовољство доласком репрезентације Србије, као и чињеницом да је ово подручје у протеклих мјесец дана два пута посјетила делегација Србије.

Он је подсјетио да је Град Источно Сарајево почео градњу спортске дворане, а општина Пале завршила пројекат, да је градња дуго трајала, али да је то било из оправданих разлога, да би се направио овако репрезентативан објекат.

Домаћин ових припрема је Женски одбојкашки клуб "Јахорина" Пале у координацији са одбојкашким савезима Републике Српске и БиХ.

Мушка одбојкашка репрезентација Србије допутовала је 23. јула на Пале, гдје обавља први дио припрема за Европско првенство у Пољској које ће почети 24. августа.

Селектор Грбић је на припреме позвао 18 играча, који два пута дневно тренирају у Спортској дворани "Пеки".

Од досадашњих 29 шампионата Европе, одбојкаши Србије су учествовали на 25 и освојили 10 медаља и то двије златне, једну сребрну и седам бронзаних. Од када се Србија осамосталила 2006. године, на европским првенствима освојене су једна златна и двије бронзане медаље.

Извор: СРНА