latinica  ћирилица
27/07/2017 |  18:11 ⇒ 19:10 | Аутор: РТРС

Поднесен допуњени извјештај због злоупотребе службеног положаја

Полиција је данас Републичком јавном тужилаштву Српске доставила допуну извјештаја против два лица за која се сумња да су злоупотребом службеног положаја или овлаштења оштетила Град Бањалуку за око 5.756.600 КМ.
Бањалука: Окружно јавно тужилаштво - Фото: СРНА
Бањалука: Окружно јавно тужилаштвоФото: СРНА

Ријеч је о лицима М.С. /60/ из Добоја и Б.Ј. /38/ из Бањалуке, саопштено је из МУПа-а Републике Српске.

Сумња се да су наведена лица приликом заступања Града Бањалука у парничном поступку прекршила границе својих овлаштења, те нису извршила службену дужност коју су била дужна да изврше, а све с намјером да привредном друштву из Тузле прибаве противправну имовинску корист.

"На тај начин лица су створила могућност да по Град Бањалука наступи штета у износу од око 5.756.600 КМ", додаје се у саопштењу.

Допуну извјештаја против М.С. због кривичног дјела злоупотреба службеног положаја и против Б.Ј. као саизвршиоца поднијели су полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет.

Из МУП–а Српске јуче је саопштено да је лице Б.Ј. лишено слободе у предмету земљиште Пољопривредне школе Бањалука због сумње да је извршило кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлаштења заједно са лицем М.С, које је раније лишено слободе.

Извор: СРНА