latinica  ћирилица
27/07/2017 |  12:56 ⇒ 28/07/2017 | 09:04 | Аутор: РТРС

Средоје Новић поднио оставку у Комисији за надзор над ОБА

Делегат у Дому народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине, Средоје Новић, обавијестио је данас Колегијум овог Дома да подноси неопозиву оставку на чланство у Заједничкој комисији за надзор над ОБА БиХ.
Средоје Новић (Фото:pestisracok.hu) -
Средоје Новић (Фото:pestisracok.hu)

У образложењу оставке Новић је навео да су разлози због који подноси оставку неспособност Комисије да да значајан допринос у унапређењу рада и рјешавању битних питања и проблема који су се манифестовали у раду ОБА-е, посебно сукоба унутар менаџмента.

Међу осталим разлозима су различита гледања посљедњих мјесеци на стратешки приступ, различита законска тумачења надлежности у превазилажењу сукоба унутар менаџмента у ОБА-и и подјеле у Комисији, заобилажење Комисије и упућивање посебних 'оперативних информација' ПИК-у и ОХР-у о питањима која угрожавају безбједност БиХ, чиме се показује ко има стварни надзор над радом ОБА-е.

Новић наглашава и снажан страначки утицај на рад Комисије, што је и констатовано на посљедњој сједници Комисије, и утицај појединаца из врха неких странака на менаџмент ОБА-е.

Извор: Агенције