latinica  ћирилица
27/07/2017 |  12:40 ⇒ 13:46 | Аутор: РТРС

Промоција народног стваралаштва у Приједору

На Малом градском тргу у Приједору данас је отворена манифестација "Златне руке Поткозарја" на којој је ове године рукотворине представило око 40 излагача. Манифестацију, чији је циљ очување и његовање културе, традиције и обичаја народа који живи на овом подручју, отворио је градоначелник Приједора Миленко Ђаковић.
Манифестација "Златне руке Поткозарја" - Фото: СРНА
Манифестација "Златне руке Поткозарја"Фото: СРНА

Директор приједорске Туристичке организације Амира Ганић рекла је да ова манифестација има и продајни и такмичарски дио, а награде ће бити додијељене у двије категорије - за најоригиналнији експонат и за најљепше уређен штанд.

На почетку манифестације организован је богат културно-умјетничким програм, изведба женске и мушке вокалне групе Културно-умјетничког друштва "Милан Егић", Етно-групе "Виле Петрова", наступ вокалне солисткиње Амиле Мемић из Козарца, а тамбурицу је засвирао и кнез Горње Драготиње, једине кнежевине на Балкану, Радован Егић.

Награде ће бити додијељене сутра, на дан затварања манифестације, чији је организатор Туристичка организација града Приједора, а покровитељ је Градска управа.

Извор: СРНА