latinica  ћирилица
27/07/2017 |  11:16 | Аутор: РТРС

Кузмић: Изазов је играти са најбољим играчима

Нови кошаркаш Реал Мадрида Огњен Кузмић представио се навијачима "Краљевског клуба" у интервјуу за клупски сајт.
Огњен Кузмић (фото: Euroleague) -
Огњен Кузмић (фото: Euroleague)

Кузмић је у сриједу и званично постао Реалов играч пошто је прошао медицинске прегледе у престоници Шпаније.

У Реал је дошао пошто је претходну годину провео као један од најконстантнијих играча Црвене звезде.

"Увијек кажем да сам више одбрамбени него нападачки центар, али морам да пружим тиму оно што је њему потребно", рекао је Кузмић.

Кузмић каже да је свјестан историје и величине Реал Мадрида, због чега је и осјећај због доласка у најбољу европску лигу.

"Осјећај је заиста изванредан. Ово је одличан клуб са сјајом историјом иза себе. Срећан сам што сам овдје", рекао је Кузмић и подсјетио да је током боравка у Шпанији већ научио нешто шпанског језика.

"Сваки кошаркаш сања да игра са најбољим играчима па је то изазов за мене", додао је момак из Добоја. Он је прокоментарисао и начин игре Реала и Пабла Ласа.

"Прошле сезоне су играли на Фајнал фору. Играју брзу игру и много трче. Причао сам са њим и мислим да ћу се добро уклопити и радићу све што буде захтјевао од мене", напомиње некадашњи игарач Голден Стејт Вориорса.

Огњен Кузмић је као играч Црвене звезде током серије од 7-0 београдског тима прошле сезоне у Евролиги између осталих побиједио и Реал са 82:70 у децембру 2016.

Каже да је врло тешко играти проитв "Краљевског клуба", док је навијачима поручио да дођу на сваку утаккмицу јер ће "Краљевићима" бити потребни као вјетар у леђа.

Извор: Б92