latinica  ћирилица
26/07/2017 |  12:37 ⇒ 13:10 | Аутор: РТРС

Челинац: Служена литургија поводом Дана општине

У Челинцу је данас, поводом Дана општине и крсне славе - Сабора Светог архангела Гаврила, служена света литургија и положени вијенци у спомен-капели за 220 погинулих бораца те општине.
Челинац: СПЦ - Фото: СРНА
Челинац: СПЦФото: СРНА

"Наша је обавеза према погинулим борцима да наставимо Републику Српску чинити бољом, јер ономе ко не види своју прошлост пише се лоша будућност. Данас се присјећамо храбрости страдалих, али се и завјетујемо да нас прошлост неће паралисати", рекао је архијерејски намјесник которварошки Миленко Нарић који је, у присуству великог броја вјерника, служио литургију у Храму Светог архангела Гаврила.

Предсједник општинске Борачке организације Далибор Вујичић рекао је да не смију бити заборављени лик и дјело бораца који су живот дали за крст часни, слободу златну и Републику Српску.

"Република Српска је светиња коју морамо чувати. У одбрамбено-отаџбинском рату смо били јединствени и сложни, а ту слогу морамо показати и у данашњим временима", истакао је Вујичић.

Вијенце у спомен-капели положили су представници општине, Борачке организације, братских општина Трстеник и Мајданпек и породице погинулих бораца.

Извор: СРНА