latinica  ћирилица
26/07/2017 |  12:11 ⇒ 12:56 | Аутор: РТРС

Требињци побједници бх. финала "Сити гејмса" (ВИДЕО)

Требиње је било домаћин популарних љетњих игара "Сити гејмс" финала за БиХ.
Требиње: Побједници сити гејмса - Фото: РТРС
Требиње: Побједници сити гејмсаФото: РТРС

Највише умијећа у забавним и атрактивним дисциплинама на води показала је екипа домаћина, па ће Требињци представљати БиХ на међународном полуфиналу у Београду. Ово су осме игре и ове године окупиле су 12 земаља и више од 2.000 такмиачра.

Спорт, спретност у захтјевним и забавним дисциплинама, добра атмосфера и навијање за првака БиХ обиљежили су популарне љетне игре.

Највише умијећа и спортске спремности показали су домаћини и добрим резулатима у атрактивним дициплинама "ватерполо у зраку", "кошарка", "спасавање туристкиње" и другим осигурали позицију првака.

Иако су остали без титуле, остали финалисти из пет бх. градова не одлазе незадовољи. Истичу да су дошли, прије свега, да се добро забаве, те да је тај циљ у потпуности испуњен.

Без обзира што су за неке резултати били у другом плану, припрема и тренинга, ипак, није мањкало.

Популарне љетње игре су, незванични, насљедник чувених Игара без граница. Ове године учествује 12 земаља и више од 2.000 такмичара, а основни циљ је да се уз спорт зближавају европски градови и обогаћује труситичка понуда.

- Дисциплине бирамо по мјесту гдје се игра финале, па тако у Требињу нису могли изостати ватерполо и пршута на примјер - каже аутор пројекта Мирослав Крзик.

Требиње је први пут дио ове спортско-забавне приче и то због рејтинга који има туристичким круговима и на туристичким картама свијета.

Побједничка екипа учествоваће у полуфиналу које ће бити одржано крајем августа у Београду. Финале би требало да буде одржано у септембру у Биограду на мору. Организатори такмичења су Град Требиње, невладина организација Напредна Српска, уз подршку агенције Адриа Ивентс.