latinica  ћирилица
26/07/2017 |  10:57 | Аутор: РТРС

Управа за индиректно опорезивање ради против привредника из БиХ

Због два члана у Правилнику о примјени Закона о ПДВ - у, привредници из БиХ не могу да остваре поврат ПДВ из 11 земаља Европске уније.
УО УИО о ПДВ-у - Фото: РТРС
УО УИО о ПДВ-уФото: РТРС

"БиХ годишње губи око 120 милиона КМ због тога што Управни одбор Управе за индиректно опорезивање БиХ никако да промјени спорне чланове из Правилника о примјени Закона о порезу на додату вриједност", изјавио је Младен Пандуревић, директор Удружења послодаваца Федерације БиХ.

Из УИО БиХ, потврдили су да су још прије више од годину и по направили измјене и допуне Правилника, али оне никако да дођу на дневни ред Управног одбора.

- Овдеј су на губитку и народ БиХ и сама држава. Од момента увођења ПДВ никако да се ријеше ови проблеми, а ради се о подзаконском акту који усваја УО УИО и о томе да је потребно промијенити само два члана. Најгоре је то што међу онима које траже реципроцитет су и двије земље које су највећи спољнотрговински партнери - Хрватска и Словенија, те још три земље које су значајни партнери - Италија, Мађарска и Швицарска" нагасио је Пандуревић.

Извор: