latinica  ћирилица
26/07/2017 |  10:46 | Аутор: РТРС

У Републици Српској, за сада, нема пријава за морбидне СМС поруке "убијено дијете"

Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске до сада није примило пријаве у вези са застрашујућим, бруталним и морбидним СМС порукама које, према наводима ливањског Психолошког центра "Сенсум", шаље "убијено дијете", речено је у МУП-у.
Насиље - Фото: илустрација
НасиљеФото: илустрација

Из МУП-а Српске позивају грађане да најближој полицијској станици пријаве било каква сазнања у вези са овим СМС порукама у којима, како су из "Сенсума" недавно упозорили јавност, дијете говори да је мртво већ неколико дана, уз детаљан опис како и ко га је убио.

Навели су и да је садржај порука бруталан и са морбидним описима, те да ће прималац, уколико не прослиједи СМС на бројеве најмање 15 пријатеља, бити убијен на исти начин чим заспи.

Психолошки центар "Сенсум" раније је упозорио родитеље да контролишу поруке које им дјеца примају и шаљу, те да им објасне да их нико неће убити, као и да је циљ ових порука застрашивање дјеце.

Прије неколико мјесеци јавност у Српској и БиХ упозоравана је на појаву видео-игре "Плави кит" у којој су дјеца позивана на самоповређивање и самоубиство.

Извор: СРНА