latinica  ћирилица
24/07/2017 |  16:16 ⇒ 17:58 | Аутор: РТРС

Све више Приједорчана у акцији "Уреди свој врт" (ВИДЕО)

Акција "Уреди свој врт" у Приједору, завршена је свечаним пријемом за награђене. Ово је већ петнаеста година како се одржава ова акција.
Приједор- Акција "Уреди свој врт" - Фото: РТРС
Приједор- Акција "Уреди свој врт"Фото: РТРС

У овогодишњој акцији учествовало је четрдесет кандидата, а стручни жири имао је тежак задатак - да од многобројних уређених површина изабере најљепше. Данас су уручене дипломе и новчане награде у износу од 100, 200 и 300 марака, а награда за најљепше уређено двориште припала је Анкици Ајдарић из Чејрека.

Зимзелено дрвеће и многобројно сезонско цвијеће, Приједорчанка Анкица Ајдарић узгаја у свом пластенику. Захваљујући супругу и сину који јој помажу око уређења врта, ове године, труд се исплатио. 

Анкица каже да је и прошле године учествовала у акцији, када је добила специјалну наградау.

Награда за најљепше уређен балкон припала је Марији Стакић из Приједора. На овогодишњем конкурсу, осим овог балкона, награђене хортикултурне површине налазе се у приградским насељима и селима.

Члан жирија Миленко Радивојац каже да их посебно радује што се ове године пријавило и седам школа, за разлику од ранијих година када је учествовала једна или двије. Ово, како истиче, значи и да су у школама схватили значај уређења околине.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић рекао је да ће ова акција бити организована и наредне године, чиме ће се допринијети да град Приједор постане још љепши и привлачнији за све оне који у њега долазе.

Акција "Уреди свој врт" спроведена је у категоријама најљепше уређено двориште, најљепше уређен балкон, најљепше школско двориште и уређен простор око стамбених зграда, а специјална награда, ове године, припала је Основној школи из Козарца.