latinica  ћирилица
24/07/2017 |  13:26 ⇒ 18:00 | Аутор: РТРС

Отворен "Јадранкин кутак" (ВИДЕО/ФОТО)

У просторијама Радио-телевизије Републике Српске отворен је "Јадранкин кутак" у знак сјећања на познату кантауторку Јадранку Стојаковић.
У просторијама РТВ Дома отворен Јадранкин кутак - Фото: РТРС
У просторијама РТВ Дома отворен Јадранкин кутакФото: РТРС

На овом мјесту, љубитељи дјела ове умјетнице моћи ће да виде фотографије и предмете који су јој припадали.

Живот и стваралачки пут умјетнице представљен у шест тематских цјелина, међу којима су "Чаробњаци - прича о дјетињству и раној младости", "Путовања, први наступи, такмичења и успјеси" и "Срце у оловци-кист и боја, слике, графике".

"Кист и боја, гитара и јединствен глас ове мултиталентоване умјетнице били су залог њеног вишедеценијског путовања свјетским стазама умјетности, о чему свједочи више десетина фотографија, рукописа, ЛП и ЦД-ова које данас баштини и чува `Јадранкин кутак`", рекао је креатор Кутка Адис Ђубо.

Овај кутак симболично је отворен на дан рођења Стојаковићеве, а своје мјесто у њему има и књига "Боје звука" аутора Милке Черемиџић, која је заједно са Мајом Татић идејни творац овог "мјеста сјећања".

"РТРС је поносан на чињеницу да је Стојаковићева била члан нашег колектива, на шта ће трајно подсјећати ова новопостављена изложба", изјавила је Татићева.

Јадранкин кутак

Јадранка Стојаковић рођена је 24. јула 1950. године у Сарајеву, а преминула је у Бањалуци 3. маја прошле године.

Била је кантаутор забавне музике и бројних урбаних шансона и шлагера из касних седамдесетих и осамдесетих година 20. вијека.

Музичку каријеру почела је у Сарајеву. Компоновала је и примијењену музику за телевизију, те написала уводну тему 14. Зимских олимпијских игара у Сарајеву 1984. године. У РТРС-у била је запослена као уредник у музичкој продукцији.

Године 1988. преселила је у Јапан, а од 2011. године живјела је у Бањалуци.