latinica  ћирилица
23/07/2017 |  10:56 ⇒ 13:59 | Аутор: РТРС

Шаховски турнир у Котор Варошу окупља велемајсторе из региона

Више од 50 такмичара из БиХ, Србије и Црне Горе учествоваће на трећем Међународном шаховском турниру у Котор Варошу, који почиње данас.
Шах - Фото: илустрација
ШахФото: илустрација


Директор турнира Предраг Тешић рекао је да ова четвородневна манифестација има завидан рејтинг и да се ове године очекује долазак великог броја шаховских велемајстора.

"Турнир се игра по швајцарском систему - ФИДЕ варијанта. Биће играно седам кола уз темпо игре од 90 минута по играчу за цијелу партију и додатак од 30 секунди по потезу, почевши од првог потеза", истакао је Тешић и нагласио да је генерални покровитељ турнира Влада Републике Српске.

Наградни фонд турнира износи 5.000 КМ и биће подијељен на редовне и специјалне награде. Побједнику турнира припашће 1.000 КМ, другопласираном 700 КМ, трећепласираном 500 КМ, а новчано ће бити награђени играчи који заузму првих осам позиција.

Специјалне награде биће додијељене играчима на основу рејтинга, а биће награђена и најбоља шахисткиња, ветеран преко 65 година, кадет до 18 година и најбољи играч домаћина - Шаховског клуба Котор Варош.

Главни судија је Мирза Миралем, а његов помоћник, савезни судија Немања Шипка, који је управо на овом турниру прије двије године испунио норму за ФИДЕ судију.

Организатори турнира су Шаховски клуб Котор Варош и которварошко Удружење грађана "Центар младих".

Извор: Срна