latinica  ћирилица
22/07/2017 |  20:17 | Аутор: РТРС

Милан декласирао Бајерн, Челси Арсенал

Најбољи европски клубови, припремају се за нову сезону, играју пријатељске мечеве. У два велика дербија Милан је декласирао Бајерн са 4:0, док је у лондонском дербију Челси савладао Арсенал 3:0.
Фудбал - Фото: илустрација
ФудбалФото: илустрација

Нови власници клуба и тренер Вићенцо Монтела стварају моћан Милан. Овог љета славни клуб добио је неколико појачања која су се по свему судећи добро уклопила у тим. Милан је у кинеском Шенжену потпуно надиграо Бајерн и побиједио са 4:0. Сав посао обављен је у првом полувремену када је погодио Кеши, а затим и два пута Кутроне. Коначан резултат поставио је Хакан Чалханоглу пет минута прије краја.

Челси и Арсенал срели су се у Пекингу, а побједу од 3:0 славио је актуелни шампион Енглеске. "Плавци" су лондонски дерби ријешили крајем првог полувремена погоцима Вилијана и Миши Батшуајa, који је коначан резултат поставио својим другим голом на старту другог полувремена. Наредну утакмицу на азијској турнеји Челси игра против Бајерна 25. јула. Тада ће у тиму вјероватно бити и најновије појачање Алваро Мората. Бивши нападач Реал Мадрида који је плаћен 78 милиона долара допутовао је у Сингапур како би се придружио новим саиграчима.

У Кини је и Кристијано Роналдо. Ас Реал Мадрида присуствовао је утакмици кинеске суперлиге између Шангаја и Гвангжуа која је одиграна по великој врућини. Тачније, у Шангају је измјерена највећа темпаратура у посљедњих 145 година. На питање новинара да прокомонтарише врућину, Роналдо је одговорио да је темапература таква зато што је он стигао у Шангај. Роналдо ће у Кини потписати маркетиншки уговор са великом кинеском компанијом.