latinica  ћирилица
22/07/2017 |  18:57 ⇒ 21:00 | Аутор: РТРС

Дубички Аутопревоз купила компанија Арс (ВИДЕО)

Дубички Аутопревоз, у којем је стечај покренут прије двије године, купила је компанија Арс из Козарске Дубице. Купац ће задржати досадашњу услужну и превозничку дјелатност, али за сада није планирано отварање нових радних мјеста.
Козарска Дубица - Аутобуска станица - Фото: РТРС
Козарска Дубица - Аутобуска станицаФото: РТРС

Након двије године стечаја, дубички Аутопревоз, у чијем је власништву и аутобуска станица, дочекао је купца. Ријеч је о локалној компанији Арс, које је за куповину издвојило око 750.000 КМ. Задржаће и дјелатност и раднике предузећа.

- Радићемо на санацији објеката који су у фази пропадања. Углавном, чим прије све ћемо довести у функцију. Мислимо да нећемо мијењати дјелатност Аутопревоза. Не вјерујем да ће ускоро бити пријема нових радника, можда ако отворимо  кафић или трговину, али о том потом - каже Славица Арсенић, директор компаније Арс.

Некада је дубички Аутопревоз запошљавало око стотину радника, а данас сaмо троје. Надају се да ће ово предузеће коначно "стати на своје ноге".

- Чули смо све најбоље о овој компанији и надам се да ће успјешно наставити дјелатност - каже радник Душан Тубић.

Бившим радницима, дугује се око 45.000 КМ. Међу њима је и Миле Миланковић који каже да је дуг достигао 7.500 КМ.

- То је и прошло кроз институције правосуђа, а имамо и рјешење о том дугу - тврди Миланковић.

Стечајни управник предузећа, Душан Ковачевић, каже да ће у складу са чланом 35 Закона о стечајном поступку бити извршено намирење обавеза према повјериоцима.

Дубичка аутобуска станица радила је и у стечају. Аутопревоз посједује и капацитете за технички преглед возила, али и око 14 и по дунума земљишта.