latinica  ћирилица
20/07/2017 |  16:26 ⇒ 18:38 | Аутор: РТРС

Бијељина- Комуналац ће одржавати градске улице (ВИДЕО)

Град Бијељина потписао је уговор о одржавању и прању градских улица са предузећем Комуналац.
Бијељина - Фото: РТРС
БијељинаФото: РТРС

Надлежни поручују да се улице перу по потреби, и то када по неколико дана не падне киша, што је и сада случај. С обзиром на то да је велики број топлих дана без кише - поставља се питање да ли је буџет од 35.000 КМ довољан да градске улице у љетним данима буду чисте?

Учесталије прање улица у Бијељини неопходно је ових дана и треба бити чешће, примјећују становници. Сагласни су да није лоше, али да би могло бити још боље.

Комуналац од 10. јула са двије цистерне колико има на располагању, ради на прању улица. Екипе на терен излазе искључиво по налогу градског Одјељења за стамбено комуналне послове.

Према ријечима Милорада Стјепановића, помоћника директора Комуналца, ово предузеће чисти улице на основу налога стамбено комуналног одјељења, а опремљено је тако да у сваком тренутку може да обави ове послове.

Тендер за прање улица на који се пријавио једино Комуналац износи 35.000 марака, а пере се по тачно утврђеном плану и по потреби, односно када су запрљане или када су велике врућине. Приоритет имају централне градске улице.

"На основу претходних година средства су довољна за предметне услуге. Одјељење за стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине ће у складу са одобреним средствима потрудити се да градске улице буду у задовољавајућем стању", рекао је Стојан Јововић, шеф Одсјека за стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине града Бијељине.

Прање јавних саобраћајних површина и тротоара, према одлуци градске скупштине обавља се од 1. јула до 30. септембра текуће године, а интензивира се тек у јуну или јулу, што је ове године и био случај у Бијељини.