latinica  ћирилица
20/07/2017 |  16:12 ⇒ 18:22 | Аутор: РТРС

Пред одборницима у Скупштини града Бањалука именовање новог предсједника (ВИДЕО)

Одборници у Скупштини града Бањалука нису расправљали о приједлогу за разрјешење предсједника градског парламента, јер је Будимир Балабан, прије почетка расправе, на ту функцију поднио неопозиву оставку. Пред одборницима је именовање новог предсједника. Владајућа већина предложила је Зорана Талића.
Скупштина града Бањалука - Фото: РТРС
Скупштина града БањалукаФото: РТРС

Досадашњи предсједник Скупштине града Бањалука Будимир Балабан, поднио је данас неопозиву оставку на ову функцију, прије усвајања дневног реда и прије него што су се одборници изјаснили о захтјеву владајуће коалиције за његово разрјешење.

Балабан је испред Клуба одборника "Слобода" у обраћању одборницима рекао да његова оставка оставља простор да се одмах именује нови предсједник Скупштине града Бањалука.

Будимира Балабана, на приједлог 18 одборника, требало би да замијени независни одборник Зоран Талић, кога је предложила владајуча коалиција.

Одборници новоформираног одборничког клуба "Слобода", нису сигурни да ли ће подржати Талића или ће бити уздржани, каже предсједник клуба Миленко Јаћимовић.

Пред одборницима ће се наћи и приједлог о утврђивању симбола града, информација о реализацији уговора између Града и компаније ИЕЕ, о припремама за наступајућу сезону гријања и Приједлог рјешења о разрјешењу директора Центра за социјални рад.

Опширније погледајте у прилогу.