latinica  ћирилица
20/07/2017 |  16:09 | Аутор: РТРС

Талић: Циљ је рад у општем интересу

Кандидат за предсједника Скупштине града Бањалука Зоран Талић изјавио је данас да му је циљ рад у општем интересу града, на привлачењу инвестиција и рјешавању других питања значајних за грађане, те да у томе има подршку градоначелника Игора Радојичића.
Зоран Талић - Фото: РТРС
Зоран ТалићФото: РТРС

Талић је након расправе о кандидату за предсједника градске Скупштине, рекао да у времену које карактерише велики одлив становника из Бањалуке и из цијеле Српске, као и тешка привредна и финансијска ситуација, захтијева одговорност свих да се почне радити у корист града, грађана и побољшања квалитета живота.

"У разговору са Радојичићем сам навео да све што сам ранијих година говорио желим да унесем у нашу даљу сарадњу. То нас је приближило јер смо обојица препознали прилику да треба градити јак привредни амбијент", истакао је Талић.

Сматра, да треба и свакој породици обезбиједити вртић за њихову дјецу, те ријешити питање водоснабдијевања и друге нагомилане проблеме у свим областима, све до спорта и културе.

"То су рјешења која желим да понудим и дочекао сам партнерску руку. Један од највећих ангажмана биће привлачење привредника, домаћих и страних, да отварамо радна мјеста и да не будемо таоци стања у којем се сада налазимо", рекао је Талић.

Он је независни одборник који је у градску Скупштину ушао као одборник ПДП-а, али је напустио ту странку и сада је кандидат владајуће коалиције за предсједника Скупштине града.

Талић је и једини кандидат за ту функцију, након што кандидат ПДП-а Драшко Станивуковић није добио подршку потребног броја гласова на сједници Комисије за избор и именовања.

Претходно је досадашњи предсједник Скупштине града Будимир Балабан дао оставку на то мјесто.

Гласање за избор Талића биће одржано када буду размотрене предвиђене тачке дневног реда за данас.

Извор: СРНА