latinica  ћирилица
20/07/2017 |  16:05 ⇒ 20:10 | Аутор: РТРС

Алумина изградила вртић за малишане својих радника

Зворничка компанија Алумина један је од свјетлих примјера привреде Српске.
Вртић - Алумина - Фото: РТРС
Вртић - АлуминаФото: РТРС

Недалеко од управне зграде Алумине приводи се крају изградња најсавременијег дјечијег вртића у Српској у којем ће од јесени боравити око 200 дјеце радника компаније. За ову значајну инвестицију, компанија је издвојила 2,3 милиона марака.

Данас у зворничкој Алумини ради двадесетак радника који су дио свог дјетињства провели у некадашњем обданишту тада фабрике глинице "Бирач", које је радило до посљедњег рата. Немања Мићић један је од њих.

Он каже да га везују лијепа сјећања и успомене на дружење у тим најранијим данима дјетињства, те сматра да ће и будуће генерације уживати у овом вртићу који ће бити савремено опремљен.

Изградња новог вртића у кругу компаније највише је обрадовала младе брачне парове. Своје радне задатке обављаће спокојније, знајући да су њихови малишани у непосредној близини.

Љиљана Гојковић каже да јој вртић, као мајци, пуно значи, зато што ће њено дијете бити у близини и на сигурном.

Нови вртић је површине 1.400 метара квадратних имаће пет цјелина, са медицинским, економским и техничким блоком и десет просторија за боравак малишана, а имаће и двије велике играонице у дворишту.

Према ријечима Милорада Мотике, предсједник Управног одбора Алумине, вртић ће радити и продужено по потреби, да би радници компаније могли без бриге да повјере своју дјецу на чување.

Изградња вртића би требало да буде завршена до почетка нове школске године, када ће вртић своја врата широм отворити малишанима радника Алумине.