latinica  ћирилица
20/07/2017 |  10:00 ⇒ 14:47 | Аутор: РТРС

Влада Српске о законима о рударству и Економско-социјалном савјету

Влада Републике Српске размотриће на данашњој сједници у Бањалуци Приједлог закона о рударству, те Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о Економско-социјалном савјету.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

На сједници ће бити размотрена и информација о молби привредног друштва "Фабрика мотора специјалне намјене" АД Пале за пролонгирање рока принудне наплате пореских обавеза, са приједлогом закључка, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Биће размотрен и Приједлог основних елемената за продају акција државног капитала у Акционарском друштву "Нова творница пречистача" Рогатица, са Приједлогом закључка, те Приједлог одлуке о давању сагласности привредном друштву "ИСТОК" ДОО Бањалука, за обављање производње и ремонта наоружања и војне опреме.

Министри ће размотрити и Приједлог одлуке о давању сагласности на Правилник о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста у Републичком хидрометеролошком заводу.

На дневном реду је и разматрање Приједлога одлуке о преносу права својине на некретнинама на општину Котор Варош, као и Приједлог одлуке о давању сагласности за приватизацију станова изграђених и набављених средствима Владе Републике Српске у општинама Фоча, Ново Горажде и Котор Варош.

Биће размотрен и Приједлог одлуке о измјени Одлуке о прихватању донаторских средстава Швајцарске агенције за развој и сарадњу по Пројекту смањивања фактора здравствених ризика у БиХ, као и Приједлог рјешења о додјели концесије за експлоатацију техничког грађевинског камена-доломита на лежишту "Блатна", код Новог Града, привредном друштву "Јапра" АД Нови Град.

Министри ће размотрити и Приједлог рјешења о избору најповољнијег понуђача и додјели концесије за изградњу и коришћење мале хидроелектрене "Јабланица" на ријеци Јабланици и Дубничком потоку, општина Вишеград.

Влада ће разматрати и Приједлог рјешења о одобравању реалокације средстава буџетске резерве, у износу од 852.508 КМ Министарству просвјете и културе, те Приједлога рјешења о одобравању реалокације средстава у оквиру Републичке дирекције за обнову и изградњу, за период од 1. јануара до 30. јуна ове године, у износу од 8.000 КМ.

На сједници ће бити размотрен и Приједлог рјешења о одобрењу реалокације средстава у оквиру Универзитета Бањалука за период од 1. јануара до 31. јула ове године, у укупном износу од 60.000 КМ, те Приједлог рјешења о одобрењу реалокације средстава у оквиру Универзитета Источно Сарајево за период од 1. јануара до 31. јула ове године у укупном износу од 80.000 КМ.

Сједница је заказана за 15.00 часова, а након њеног завршетка предвиђено је саопштење.

Извор: СРНА