latinica  ћирилица
20/07/2017 |  08:34 ⇒ 08:37 | Аутор: РТРС

Родитељи мале Софије новац преусмјеравају у лијечење друге дјеце

Новац прикупљен у акцији за лијечење Софије Мићевић из Бањалуке, која је у априлу изгубила животну битку, њени родитељи су почели преусмјеравати за помоћ другој дјеци, те су ових дана обезбиједили средства за лијечење четворо обољелих малишана.
Родитељи Софије Мићевић (Фото: Архив/НН) -
Родитељи Софије Мићевић (Фото: Архив/НН)

"Онако како смо обећали, почели смо донирати новац дјеци до 18 година која су на лијечењу у иностранству па смо 33.200 швајцарских франака  прослиједили за лијечење дјевојчице Елме Мусиновић из Прњавора, а за лијечење Дражене Стијепић из Приједора 76.300 евра", рекао је Вања Мићевић, отац Софије, за коју је новац првобитно прикупљен.

Осим тога, за куповину респираторног апарата за бебу која је одмах након рођења пребачена у Београд на интензивну његу пребацили су на рачун 6.886 евра, док су за дјечака Јована Мишића из Теслића за куповину "пацијент монитора" уплатили 8.190 КМ.

"Настављамо даље и још двије акције су најављене, али још чекамо потврду за њих. Важно је да дјеца не чекају, а ми ћемо преостали новац дијелити обољелој дјеци до 18 година која се лијече у иностранству, све док се не оснује фонд солидарности на који ће бити пребачен остатак новца", рекао је Мићевић.

Додао је да не зна колико је тачно новца остало на рачуну, али да ће свака марка бити преусмјерена за лијечење дјеце. Додао је да се новац не уплаћује на приватне рачуне већ искључиво на рачун фирми за медицинску опрему, или болницама након предрачуна, те да им се могу јавити родитељ чија су дјеца на лијечењу.

Извор: Независне новине