latinica  ћирилица
20/07/2017 |  08:15 ⇒ 08:29 | Аутор: РТРС

Дјеца отпутовала у Бечиће

Влада Републике Српске омогућила је у оквиру пројекта "Социјализација дјеце Републике Српске" у протеклих 17 година љетовање на јадранској обали за око 25.000 дјеце осјетљивих категорија из свих општина Српске, рекао је министар здравља и социјалне заштите Српске Драган Богданић.
Теслић - дјеца отпутовала у Бечиће - Фото: СРНА
Теслић - дјеца отпутовала у БечићеФото: СРНА

Богданић је навео да је Влада Српске за реализацију овог пројекта, за који је навео да је највреднији и и најоправданији, до сада издвојила око 20 милиона КМ.

"Ове године по други пут дјеца иду у Бечиће, до сада су била у Кумбору", рекао је Богданић, који је јутрос у Теслићу испратио дјецу из ове општине који путују на љетовање у Бечиће у оквиру пројекта "Социјализација дјеце Републике Српске".

Богданић је рекао да је ријеч о јединственој прилици да се дјеца на овај начин социјализују и стекну нова пријатељства.

Ове године бесплатно љетовање омогућено је за укупно 1.900 малишана у 14 смјена.

Директор Центра за социјални рад из Теслића Ратко Маркочевић рекао је да из Теслића путује 43 дјеце из социјално угрожених породица, корисника права из социјалне и дјечије заштите, дјеца са посебним потребима као и талентована дјеца, од којих нека по први пут иду на море.

Начелник општине Теслић Милан Миличевић подсјетио је да дјеца из ове општине већ десет година учествују у пројекту.

Миличевић је малишанама уручио и пригодни џепарац.

Пројекат финансира Фонд дјечије заштите Републике Српске, уз партиципацију Центра за социјални рад и општинске управе Теслићу за трошкове превоза и за џепарац.

Извор: СРНА